Banner
...de câte ori ești folosit

...de câte ori ești folosit

În calitate de autor de opere științifice aveți dreptul la o remunerație pentru orice act de utilizare a operei dumneavoastră.

Ai dreptul să fii plătit...

Ai dreptul să fii plătit...

Autorilor de opere li se cuvine un procent de 50% din remunerația compensatorie pentru copia privată încasată de organismul de gestiune colectivă (cealaltă parte fiind încasată de editură)

În atenţia autorilor de opere ştiinţifice PDF 

Este important să știți că:

Orice utilizare a operelor protejate prin drept de autor (articole, studii, comunicări, conferințe, cursuri, prelegeri, tratate etc.) trebuie, cu excepțiile instituite de lege, autorizate de creatorii acestora sau de persoanele împuternicite de ei!

Orice utilizare a operelor protejate, inclusiv pe baza unor licențe legale, trebuie să aducă autorilor un venit corespunzător gradului de utilizare al acestora!

Există forme de utilizare a operelor care scapă controlului autorilor, aceste utilizări fiind gestionate, obligatoriu, prin și de către organismele de gestiune colectivă!

Operele științifice sunt cele care în mod frecvent sunt reproduse neautorizat în scop comercial sau în scop privat, autorii acestora trebuind să fie după caz despăgubiți sau remunerați corespunzător!

În numele autorilor de opere se colectează de la utilizatori sume de bani, dar autorilor de opere științifice nu li s-au remis, decât cu rare excepții, sumele cuvenite!

Interesele autorilor de opere științifice pot fi și trebuie să fie apărate eficient și în folosul acestora.

Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care, din inițiativa unor cadre didactice universitare, a căror principală preocupare este protecția operelor și a autorilor de opere (Dreptul proprietății intelectuale), în temeiul art. 40 din Constituția României și a art. 168 și următoarele din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, a luat ființă

SOCIETATEA AUTORILOR ŞI EDITORILOR ROMÂNI DE OPERE ŞTIINŢIFICE-PERGAM.

 


 

 

De reținut

Realizarea acestui site presupune pentru afișare corespunzătoare, folosirea unui browser compatibil (începând cu Internet Explorer 7.x, Firefox 3.x, Safari 3.x, Opera 8.x) care să aibă activ suportul pentru JavaScript activat precum și o rezoluție a ecranului de cel puțin 1024 X 768 pixeli.

Pentru probleme legate de afișarea corectă a diacriticelor, vă rugăm citiți aici.

Contact rapid

Relația cu utilizatorii, colectare, licențe, rapoarte etc - 0733.943.602

Persoană de contact: Carolina Roza Vasile - referent cablu

Relația cu membrii, repertoriu, mandate etc - 0733.943.602

Persoană de contact: Alina Elena Havza - referent membri

Fax: 021.795.11.57

Director General:

Mobil: 0723.241.399

E-mail: anamaria.marinescu@pergam.ro

E-mail: office@pergam.ro

Pentru orice activități legate de activitatea de colectare (transmitere rapoarte lunare, autorizații licență neexclusivă, corespondență etc): raportare@pergam.ro

Pentru orice activități privind repertoriul (mandate, declarare repertoriu, actualizare repertoriu etc): repertoriu@pergam.ro

Program: L-V / 09:00 - 17:00
Audiențe: Mi / 12:00 - 14:00
(programare telefonică prealabilă)

ÎN LUNA AUGUST A.C., ACTIVITĂȚILE PERGAM SE VOR DESFĂȘURA ÎN REGIM RESTRÂNS AVÂND ÎN VEDERE PERIOADA CONCEDIILOR ANGAJAȚILOR, SENS ÎN CARE VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI LA E-MAILURILE ȘI TELEFOANELE MAI SUS-MENȚIONATE!

Mini sondaj

Ați primit cuvenita remunerație?
 
Cybertek Systems