Banner
...de câte ori ești folosit

...de câte ori ești folosit

În calitate de autor de opere științifice aveți dreptul la o remunerație pentru orice act de utilizare a operei dumneavoastră.

Ai dreptul să fii plătit...

Ai dreptul să fii plătit...

Autorilor de opere li se cuvine un procent de 50% din remunerația compensatorie pentru copia privată încasată de organismul de gestiune colectivă (cealaltă parte fiind încasată de editură)

Membri PDF 

PERGAM este deschisă, în condițiile legislației în vigoare și ale Statutului său, tuturor titularilor de drepturi de autor de opere științifice scrise din România și din străinătate care, i-au încredințat prin mandat gestiunea drepturilor de autor.

***

Stimați membri,

În vederea pregătirii repartiției din iunie 2017, vă rugăm să vă verificați și să vă actualizați, dacă este cazul, CATEGORIA DE CONTRIBUABIL, menționată în mandat.

Puteți face acest lucru:

- accesând baza de date la Secțiunea Date Mandat – Date Contribuabil

- e-mail pe adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- telefonic: (0733) 943 602 – dna. Alina Havza, responsabil mandate

- informare transmisă prin poștă pe adresa PERGAM

- prin fax la numărul: (021) 321 12 53

Menționăm faptul că acest demers este necesar având în vedere dispozițiile Noului Cod Fiscal privind impozitarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor).

Vă mulțumim!

Stimați membri PERGAM,

În vederea pregătirii repartiției din luna decembrie 2016, termenul limită pentru declararea/completarea repertoriilor de opere scrise este 16.11.2016.

Pentru actualizarea repertoriului, vă rugăm să utilizați aplicația on-line ce poate fi accesată la următorul link: www.membri.pergam.ro.  Logarea în baza de date (aplicație) se va realiza prin introducerea la categoria user a e-mail-ului dvs., pe care l-ați comunicat PERGAM în momentul acordării mandatului de gestiune, și a parolei (generată automat din baza de date la momentul creării contului sau modificată de dvs.).

De asemenea, vă solicităm ca înaintea reactualizării online a repertoriului, să verificați operele deja introduse care se regăsesc în contul dvs. la secțiunea „repertoriu”, pentru a  evita dublarea operelor. Operele dublate sau pentru care nu sunt precizate toate elementele, nu vor fi luate în considerare la efectuarea repartiției.

Formularele completate pot fi transmise, doar pentru situații de excepție, și pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0733.943.602, persoană de contact Havza Alina – responsabil repertoriu.

Conducerea PERGAM

 

Stimați membri PERGAM,

În vederea pregătirii repartiției din luna iunie 2016, termenul limită pentru declararea/completarea repertoriilor de opere scrise este 16.05.2016.

Pentru actualizarea repertoriului, este încurajată utilizarea aplicației on-line.

Formularele completate pot fi transmise în format electronic (Word), doar pentru situații de excepție, și pe adresa de e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

Pentru detalii, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0733.943.602, dna. Havza Alina, responsabil repertorii.

Conducerea PERGAM


Stimați membri,

În vederea pregătirii repartiției din iunie a.c., vă rugăm să vă verificați și să vă actualizați, dacă este cazul, CATEGORIA DE CONTRIBUABIL, menționată în mandat.

Puteți face acest lucru:

- accesând baza de date la Secțiunea Date Mandat – Date Contribuabil

- e-mail pe adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- telefonic: (0733) 943 602 – dna. Alina Havza, responsabil mandate

- informare transmisă prin poștă pe adresa PERGAM

- prin fax la numărul: (021) 321 12 53

Menționăm faptul că acest demers este necesar având în vedere dispozițiile Noului Cod Fiscal privind impozitarea drepturilor de proprietate intelectuală (drepturi de autor).

Vă mulțumim!

Stimați membri,

PERGAM precizează faptul că toate modificările aduse Statutului, inclusiv cele din anul 2012, au fost decise în cadrul Adunărilor Generale ale PERGAM și cu Avizul ORDA, respectându-se astfel prevederile art. 127 alin. (3) din Legea nr. 8/1996, cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul Dosarului nr. 39095/301/2014, având ca obiect modificarea Statutului PERGAM, decisă în cadrul Adunării Generale din 21.03.2014 și cu Avizul ORDA nr. RGII/1997/12.03.2014, Judecătoria sector 3 București  a admis cererea PERGAM , a luat act de modificarea Statutului PERGAM  conform hotărârii Adunării Generale nr.6/21.03.2014 și a dispus înscrierea modificărilor în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut la grefa Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti. Totodată, instanța a respins cererile de intervenţie formulate de intervenientele Opera Scrisă.RO Societate de Gestiune Colectivă a drepturilor de autor şi Copyro Societate de Gestiune Colectivă a drepturilor de autor.

Hotărârea civilă nr. 349 din 21 octombrie 2014 a Judecătoriei Sector 3 București privind modificarea Statutului PERGAM

În cadrul Dosarului nr. 39095/301/2014, Curtea de Apel București prin Hotărârea Civilă nr. 1863/02.06.2015 a respins ca nefondate apelurile formulate de Copyro și OSRO împotriva Sentinței civile nr. 349/21.10.2014 a Judecătoriei Sector 3 București. Hotărârea Curții de Apel București este definitivă.

Conducerea PERGAM

 

În atenția nemembrilor Societății Autorilor și Editorilor Români de Opere Științifice - PERGAM

(autori de opere științifice și alte opere scrise)

organism de gestiune colectivă constituit în baza hotărârii judecătoreşti nr. 152/14.07.2009 a Judecătoriei sector 3 şi avizat pentru constituire şi funcţionare în baza Deciziei Directorului General al ORDA nr. 98/2009 publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I nr. 579 din 20.08.2009

COMUNICARE/NOTIFICARE

În calitate de colector unic al remunerațiilor din cablu și copie privată pentru operele scrise, PERGAM a efectuat repartiția remunerațiilor colectate din cablu și copie privată în perioadele martie, iulie și decembrie 2012, precum și în iunie 2013.

În acest sens sunteți invitați la sediul PERGAM sau puteți să ne adresați o cerere la adresa de e-mail  Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza în vederea clarificării situației dvs. și a remunerațiilor ce vi se cuvin.

Prezenta constituie notificare în sensul art. 121 alin. (5) și art. 1291 din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

06.08.2013                                                                                                                                                                           Conducerea PERGAM

 

De reținut

Realizarea acestui site presupune pentru afișare corespunzătoare, folosirea unui browser compatibil (începând cu Internet Explorer 7.x, Firefox 3.x, Safari 3.x, Opera 8.x) care să aibă activ suportul pentru JavaScript activat precum și o rezoluție a ecranului de cel puțin 1024 X 768 pixeli.

Pentru probleme legate de afișarea corectă a diacriticelor, vă rugăm citiți aici.

Contact rapid

Relația cu utilizatorii, colectare, licențe, rapoarte etc - 0733.943.602

Persoană de contact: Carolina Roza Vasile - referent cablu

Relația cu membrii, repertoriu, mandate etc - 0733.943.602

Persoană de contact: Alina Elena Havza - referent membri

Fax: 021.795.11.57

Director General:

Mobil: 0723.241.399

E-mail: anamaria.marinescu@pergam.ro

E-mail: office@pergam.ro

Pentru orice activități legate de activitatea de colectare (transmitere rapoarte lunare, autorizații licență neexclusivă, corespondență etc): raportare@pergam.ro

Pentru orice activități privind repertoriul (mandate, declarare repertoriu, actualizare repertoriu etc): repertoriu@pergam.ro

Program: L-V / 09:00 - 17:00
Audiențe: Mi / 12:00 - 14:00
(programare telefonică prealabilă)

ÎN LUNA AUGUST A.C., ACTIVITĂȚILE PERGAM SE VOR DESFĂȘURA ÎN REGIM RESTRÂNS AVÂND ÎN VEDERE PERIOADA CONCEDIILOR ANGAJAȚILOR, SENS ÎN CARE VĂ RUGĂM SĂ NE CONTACTAȚI LA E-MAILURILE ȘI TELEFOANELE MAI SUS-MENȚIONATE!

Mini sondaj

Ați primit cuvenita remunerație?
 
Cybertek Systems