Stimați membri,
Stimați colaboratori,
Vă mulțumim pentru susținerea dumneavoastră în anul care a trecut și vă rugăm să ne sprijiniți și în viitor prin redirecționarea cotei de 3,5% din impozitul anual datorat către PERGAM.
În acest sens, vă rugăm să completați Declarația 230, mai jos regăsind informațiile necesare completării acesteia.
Susținerea dumneavoastră ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea în condiții de normalitate, în vederea îndeplinirii obiectului de activitate al asociației, respectiv reprezentarea în cele mai bune condiții a drepturilor și intereselor dvs., în calitate de autori de opere scrise.
Formularul se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează următoarele venituri din România: - venituri din salarii și asimilate salariilor; - venituri din pensii; - venituri din activități independente / activități agricole, impuse pe bază de normă de venit; - venituri din activități independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reține la sursă; - venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul net se determină în sistem real; - venituri din cedarea folosinței bunurilor, pentru care venitul net se determină pe baza cotelor forfetare de cheltuieli sau pe baza normelor de venit.
DECLARAȚIA 230
Informații necesare completării formularului Declarația 230:
1. Formularul va fi completat doar la secțiunile:
- Date de identificare contribuabil
- Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani
- Semnătură contribuabil
2. Rubrica „Suma” nu trebuie completată. Inspectorul fiscal va face acest lucru. Nu este necesar să atașați fișe fiscale sau orice alte documente.
3. Formularul completat și semnat trebuie să îl transmiteți la PERGAM, de restul, ne ocupăm noi, respectiv transmiterea către agențiile ANAF!
TERMEN DEPUNERE LA ANAF: 25 mai 2022
Vă mulțumim anticipat și ne bazăm pe susținerea dumneavoastră!
Echipa PERGAM
***
„Și chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Și chiar dacă nu voi fi nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina” (Nicolae Titulescu)
ASOCIAȚIA ALAI ROMÂNIA
membră a Asociației Literare și Artistice Internaționale
(înființată în anul 1878 din inițiativa lui Victor Hugo)
organizează Conferința internațională
„PROVOCĂRILE DREPTULUI DE AUTOR LA 160 DE ANI DE LA PRIMA REGLEMENTARE A ACESTORA ÎN ROMÂNIA ȘI LA 150 DE ANI DE DREPTURI MORALE ÎN LUME”
Conferința este organizată cu sprijinul ALAI Int. și contribuția: ALAI Canada, ALAI Cipru, ALAI Grecia, ALAI Italia, Asociația Franceză pentru Protecția Internațională a Drepturilor de Autor (AFPIDA), ALAI Spania și Asociația Științifică de Dreptul Proprietății Intelectuale (ASDPI), toate membre ale Asociației Literare și Artistice Internaționale (ALAI Int.)*
Cu sprijinul Ministerului Culturii din România și
Cu participarea Înaltei Curți de Casație și Justiție a României,
Cu participarea Oficiului Român pentru Drepturile de Autor,
Cu sprijinul logistic al Editurii Hamangiu,
Conferința este acreditată de Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților – INPPA, fiind inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare I.N.P.P.A.
Data conferinței: 24 iunie 2022, orele 9 -18
Locul desfășurării conferinței: București (locația urmează a fi stabilită definitiv în funcție de situația sanitară și restricțiile eventual impuse de autorități)
Formatul conferinței: hibrid
Limba conferinței: engleză, franceză și în limitele necesare pentru buna desfășurare, limba română. Se asigură traducerea simultană.
Consiliul Științific al Conferinței este alcătuit din cadre didactice universitare din Canada, Cipru, Franța, Grecia, Italia, România și Spania.
Prezentările vorbitorilor vor putea fi audiate în direct de către cei interesați, în format online, taxa de participare pentru aceștia fiind de 250 lei (în preț fiind inclus și un exemplar al volumului în limba română în format fizic și un certificat de participare).
Condiții pentru participare:
Persoanele care doresc să participe cu materiale la conferință trebuie:
- Să-și anunțe intenția de participare până la data de: 01.04.2022, însoțită de un abstract (aproximativ 100 de cuvinte) și cuvinte cheie (5-6).
- Să comunice organizatorilor, pe adresa de e-mail office@asdpi.ro până la data de 25 aprilie a.c., un rezumat al materialului care să aibă cel puțin 500 de cuvinte, în limbile română și engleză sau franceză (la alegere), rezumat care va fi supus evaluării în Consiliul Științific Internațional.
- Să finalizeze articolul (după avizarea rezumatului de către Consiliul Științific Internațional) în limba română și în limba engleză sau franceză până la data de 15 mai 2022.
- Să achite taxa de participare în sumă de 250 lei. Taxa se va achita în contul: Editura Hamangiu SRL, J40/4082/2006; CIF RO 18469418; IBAN: RO94 UGBI 0000 4220 1208 6RON, Garanti Bank - Ag.13 Septembrie. Pe documentul de plată trebuie să existe mențiunea „Conferința Drept de autor 2022”. Dovada efectuării plății se face prin e-mail: office@asdpi.ro
Un autor poate participa singur cu cel mult două articole, în acest din urmă caz taxa de participare fiind de 500 de lei.
Membrii fondatori ai ALAI România (care plătesc cotizație de membru al ALAI) și invitații speciali nu vor plăti taxă de participare.
Sunt acceptate (și dezirabile) materiale realizate în colaborare, taxa fiind unică, dar reamintim că în acest caz punctajul acordat autorilor cu ocazia evaluării activității de cercetare se împarte la numărul autorilor.
Autorii materialelor vor mai transmite următoarele informații: - numele și prenumele autorului; - titlul științific, gradul didactic și afilierea; - adresa de e-mail și numărul de telefon.
Criteriile de selecție a materialelor:
Rezumatele materialelor, în limba engleză sau franceză (care trebuie să aibă cel puțin 500 de cuvinte), vor fi evaluate de către Consiliul Științific Internațional care va decide cu privire la acceptarea, respingerea sau returnarea acestuia cu observațiile/sugestiile de modificare sau completare. În procesul de evaluare, Consiliul Științific Internațional va avea în vedere: - originalitatea; - relevanța temei abordate și valoarea științifică a materialelor prezentate; - aplicabilitatea practică.
Nu se impune o limită superioară a cantității conținutului, dar în ce privește limita inferioară se apreciază că aceasta ar trebui să fie de cel puțin 10.000 de cuvinte (nu de semne tipografice), fără a exclude că autorii ar putea prezenta materiale foarte valoroase din punct de vedere științific, de dimensiuni mai reduse.
Conform uzanțelor, Comitetul Științific decide în ce privește valoarea științifică a materialelor și dacă acestea sunt sau nu publicabile în volumul conferinței.
Toate materialele în forma finală vor fi supuse verificării cu un program antiplagiat de către fiecare autor, similitudinile considerate admisibile fiind de cel mult 10% pentru Coeficientul de Similitudine 1 (CS 1) și de 2,5% pentru Coeficientul de Similitudine 2 (CS 2), dezirabili fiind coeficienți de similitudini cât mai mici.
Materialele conferinței vor fi publicate în variante în limba română și în limbile engleză sau franceză (în cea în care au fost prezentate materialele de către autori), editorul volumelor fiind Editura Hamangiu (care este editură cu prestigiu recunoscut aflată pe lista A2, edituri cu prestigiu recunoscut - http://www.cnatdcu.ro/metodologie/abilitare/). Vom omagia în acest fel și pe cel al cărui nume îl poartă editura, respectiv, pe Constantin Hamangiu, care a avut contribuții importante în afirmarea și reglementarea drepturilor de autor în România.
Pentru orice alte informații necesare cu privire la conferință vă invităm să luați legătura cu dl. Romițan Gheorghe, la telefon 0723.534.638 sau office@asdpi.ro
Vă așteptăm să participați la Conferință!
***
NOTIFICARE PUBLICĂ MEMBRI ȘI MOȘTENITORI LEGALI AI MEMBRILOR DEFUNCȚI
Prezenta constituie notificare în sensul art. 159 alin. (2)-(6) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, republicată, modificată și completată.
Pentru orice clarificări și informații suplimentare vă rugăm să ne contactați telefonic la numărul 0723.241.399 sau pe e-mail office@pergam.ro și anamaria.marinescu@pergam.ro.